Регистрация

Португалски сладък хляб

Португалски сладък хляб
Средно   |   Порции 10   |   Видяна: 3065

Хлебче за десерт, закуска или спътник на храната ви.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1/4 ч.ч. топла вода
  • 1 ч.ч. мляко, охладено
  • 3/4 ч.ч. захар
  • 1 ч.л. сол
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.ч. маргарин
  • 5 ч.ч. брашно
  • 2 пакетчета мая
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

1. Разтворете маята с топлата вода в голяма купа.

2. Прибавете млякото, 3/4 ч.ч. захар, сол, 3 яйца, маргарина и 3 ч.ч. брашно.

3. Разбийте до гладкост. Прибавете останалото брашно (може да е необходимо още около 1 ч.ч.) докато се получи лесно за месене тесто.

4. Извадете тестото върху набрашнена повърхност и месете 5 мин. Сложете в намаслена купа и го завъртете, така че да се покрие с мазнина. Покрийте с кърпа или найлоново фолио и оставете да втаса 1 1/2 - 2 часа.

5. Извадете го и разделете на 2.

6. Оформете всяка половинка на топка и леко приплескайте.

7. Сложете в намаслени тавички за хляб с размери 30 х 25 см.

8. Покрийте и оставете да престои около 1 час.

9. Загрейте фурната на 180ºС.

10. Разбийте леко 1 яйце и намажете с него хлябовете.

11. Поръсете с 1 ч.л. захар.

12. Печете до златисто-кафяво (35 - 45 мин.).

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 3 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
зле
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта