Регистрация

Чесново хлебче с моцарела

Чесново хлебче с моцарела
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 2840

Топло хлебче със сирене и ароматни подправки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 пакетче суха мая
  • 1 ч.ч. хладка вода
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1 ч.л. сол
  • 2 ч.л. бяла захар
  • 2 с.л. зехтин
  • 1/3 ч.ч. масло или маргарин, размекнато
  • 2 с.л. чесън на прах
  • 1/4 ч.ч. настърган пармезан
  • 1/3 ч.ч. настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

1. В чаша или малка купа смесете маята с хладка вода. Оставете да се разтвори за 5 - 10 мин.

2. В голяма купа пресейте брашното, солта и захарта. Сложете разтворената мая, заедно със зехтина и разбъркайте, докато се получи твърдо тесто, което може да се отделя от стените на купата. Покрийте и заделете докато удвои обема си - около 35 мин.

3. Извадете тестото от купата и омесете за кратко върху набрашнена повърхност. Разточете тестото на пласт с дебелина 0,6 - 1,3 см и с големината на съда, в който ще печете. Сложете готовото тесто в намаслената тавичка и го намажете с масло. Поръсете с чесън на прах, пармезан и моцарела. Оставете да престои, докато загреете фурната на 180ºС.

4. Печете 20 мин. до златисто-кафяво и поднесете топло.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1.30 ч.

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта