Регистрация

Портокалово-боровинков царевичен хляб с глазура

Портокалово-боровинков царевичен хляб с глазура
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2461

Хляб с плодове, ядки и "пет подправки".

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • зехтин или спрей против залепване
  • 1 и половина чаша бяло брашно
  • 1/3 чаша царевично брашно
  • 1 ч.л. бакпулвер
  • ¼ ч.л. сода бикарбонат
  • ¾ чаши + 2 с.л. захар
  • половин ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 3 с.л. мек зехтин
  • половин чаша + 2 с.л. мътеница
  • ситно настърганата кора от 1 портокал – запазете сока му
  • 1 чаша червени боровинки, измити, почистени и леко нарязани
  • половин чаша начупени пеканови орехи
  • ¼ чаша овесени ядки

Начин на приготвяне:

1. Загрейте фурната на 170 градуса. Намазнете голяма тава с олио. Пресейте брашното, царевичното брашно, содата бикарбонат, захарта и солта в голяма купа. В отделна купа, разбийте яйцата, олиото, мътеницата и портокаловата кора. В трета купа смесете боровинките, пекановите орехи и овесените ядки. Поръсете със супена лъжица от брашнената смес и разбъркайте добре.

2. Смесете бързо брашнената смес със яйчената, като използвайте възможно най-малко движения. Внимателно разбъркайте с боровинковата смес. Тестото би трябвало да е твърдо. С лъжица сипете тестото в приготвената тава и печете 45-55 минути. Провете на 2/3 от времето за печене, ако хлябът покафенява много, покрийте го леко с фолио.

3. Оставете изпечения хляб за 10 минути в тавата, после минете с тънък нож покрай стените на тавата и обърнете хляба на плоска повърхност. Поръсете с глазурата: в дълбок тиган, смесете пудра захар, портокалов сок, канела и подправка ‘пет подправки’. Оставете да заври и бъркайте постоянно, докато получите гъста глазура. Това ще се случи бързо, така че внимавайте. Изсипете върху хляба.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари (1)

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта