Регистрация

Плоски банички тип гюзлеме



Плоски банички тип гюзлеме
Трудно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 2302

Плоска баница със сирене и свинска мас.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Роговачки, кръстачки, гюзлеме по български или баница с домашни кори - това е ястието, което Иван Звездев показва от гостуването си в Крапец. Заедно с местен кулинар, готвещият водещ спретва плоски баници с тънко ръчно направено тесто, които се пекат в мас на тиган. А плънката от сиренце допълнително допринася за свежия вкус и неповторим аромат на българска кухня.

Първо се замесва тестото като във вода се добавят равни количества оцет и сол и малко свинска мас. После се пресява брашното и се меси. Оставя се да почине десетина минути, разделя се на парчета, замесва се на топки и се оставят да починат още малко. Всяка топка се разточва на тънка кора, поръсва се със сирене и се преплаща на правоъгълник. Тъй като техниката на завиване е специална - гледайте видеото и ще разбрете как става. Следва баничката да се премести в тиган с мас и да се пече двустранно за по минута-две от страна. После е готова за хапване. Можете да поръсите с балканска чубрица и да поднесете с кисело мляко, за да се превърне в типична българщина.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта