Регистрация

Сарми в тесто с кайма и ориз



Сарми в тесто с кайма и ориз
Трудно   |   Порции 10 броя   |   Видяна: 1452

Тестени сарми с ориз и кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Доброджански сарми или сарми по доброджански показва Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев. Но това не са обикновените вързопчета в зелеви или лозови листа, а подобие на милинки или пирожки, защото външната обвивка е от тесто.

Първо се прави плънката като в сгорещено олио се запържват наситнени лук и морков. После се добавя оризът и се готви до кристалност. Следва да се овкуси с джоджен, сол, червен и черен пипер и да се добавят рендосани пресни домати. Остава само каймата. Тя се вкарва в тигана, когато вече е махнат от огъня и просто се разбърква без да се пържи.

Тестото се замесва само с брашно, сол и вода. След това се оставя да почине, разделя се на топки, а те се разточват на тънки кори. Във всяка от тях се поставя от плънката и се завива вързопче. Сармите се редят в намаслена тава. Сипва се около пръст вода и се покапват с мазнина. Остава само да се изпекат за 40 минути и после да се пръснат с малко вода и да починат, за да станат пръхкави. Кое как се прави - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:50 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта