Регистрация

Плоска питка без месене на тиган

Плоска питка без месене на тиган
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 1092

Бърз хляб с кашкавал и подправки без месене на тиган. Плоска питка с пълнозърнесто брашно, кашкавал и зеленища, която индииците наричат хачапури.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • връзка копър (само листата)
  • 200 г кашкавал
  • 1 яйце
  • 150 г кисело мляко + 50 мл вода или 200 мл кефир
  • 100 г пълнозърнесто брашно, брашно от лимец или елда или друго брашно, което харесвате; може и обикновено бяло брашно
  • 1-2 стръка пресен лук по желание (може листа спанак, левурда, мента, босилек или друга или друга ароматна зеленина, която харесвате)
  • 1 с.л. олио

Начин на приготвяне:

1. Наситнете копъровите листа и избрана от вас друга зеленина или пресен лук. Прехвърлете в купа.

2. Рендосайте кашкавал и добавете в купата. Чукнете отгоре яйцето.

3. Залейте с кефир или кисело мляко, добре разбито с вода.

4. Добавете брашното и разбъркайте много добре до получаването на гъста смес.

5. Намазнете тиган с диаметър 24-26 см. с 1 с.л. олио, сгорещете на умерен огън и изсипете отгоре полученото тесто без да го месите - просто бъркайте с вилица. Твърдо е, но няма проблем. Заравнете тестото с шпатула, за да се получи питка, която прилича на дебела палачинка или плсък хляб.

6. Сложете капак и оставете да се готви 5 минути. След това обърнете и гответе още 4-6 минути до пълна готовност отново под капак.

7. Сервирайте и хапнете. Можете да гарнирате с колбас или сирене, ако искате да имате подобие на домашна пица на тиган без месене. Допълнителните топинги можете да сложите и веднага след обръщането на хляба.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта