Регистрация

Пица с пиле и песто

Пица с пиле и песто
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 2214

Направете си пицата сами - от тестото до запечената коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 скилидки чесън
  • 1 чаша кедрови ядки
  • 3 чаши листа босилек
  • 1/4 чаша зехтин
  • сол и пипер на вкус
  • 4 1/4 чаши брашно
  • 1 1/2 чаши топла вода
  • 3 чаени лъжички мая
  • 2 1/2 чаени лъжички сол
  • 4 1/4 супени лъжици зехтин
  • 2-3 пилешки гърди
  • 1 супена лъжица риган
  • 2-3 супени лъжици балсамов оцет
  • пресен чесън
  • сол и пипер на вкус
  • моцарела

Начин на приготвяне:


1. Предварително загрейте фурната на 400 градуса. Нарежете пилето на ивички или кубчета, според предпочитанията ви. Смесете го с маринатата и оставете в хладилника.

2. Започнете да приготвяте тестото за пица като натрошите маята в топла вода и разбъркате. След около десетина минути би трябвало да има мехурчета. Смесете брашното, зехтина, солта и маята. Разбъркайте докато се оформи тесто и след това го месете около 10 минути. Сложете го в купа и покрийте с фолио. Оставете тестото около час да втаса.

3. През това време пригответе пестото като сложите чесън, босилек, кедрови ядки, сол и пипер в кухненски пасатор. Когато се получи нещо като паста, добавяйте по малко зехтин, за да се втечни. Готовото песто оставете настрани.

4. Извадете пилето от хладилника и го запържете в тиган с половин лъжица зехтин.

5. Когато тестото е удвоило размера си, ударете го с юмрук и го замесете. Разделете го и оформете топчици. От тези продукти можете да направите 6 много тънки блата или по-малко с желаната от вас дебелина. Разточете и поставете в тава за пица, направете дупчици по целия блат с вилица, полейте с малко зехтин и сложете във фурната за 5-8 минути на 400 градуса. Наблюдавайте през цялото време да не загорите тестото. 

6. Извадете готовия блат и намажете обилно с пестото. Отгоре наредете пърженото пиле, а над него и резенчетата моцарела. Върнете във фурната за още 4 минути или докато сиренето не започне да бълбука. Нарежете на парчета и добър апетит!

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 2 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта