Регистрация

Пица със зеленчуци без глутен

Пица със зеленчуци без глутен
Средно   |   Порции 4-8   |   Видяна: 12016

Домашна здравословна пица по ваш вкус.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2½ ч.ч. оризово брашно
  • 1 пакетче (35 г) безглутенова мая, бързонабухваща (продава се в магазините за хранителни добавки и здравословни хранителни продукти)
  • 1 ч.л. сол
  • ½ ч.л. ксантанова гума (продава се в магазините за здравословно хранене и се използва за стабилизатор за теста със задържащ влагата ефект)
  • 1¼ ч.ч. топла вода (50-60°С), разделена на две части
  • 3 с.л. зехтин
  • 1 с.л. мед
  • царевично брашно, по желание
  • 1 ч.ч. готов сос за пица или доматена салца

За топинга може да използвате някои от следните продукти или различни комбинации от тях:

  • домати, нарязани на филийки
  • лук
  • гъби
  • тиквички
  • жълта тиква
  • червена или жълта сладка чушка
  • чушлета халапеньо
  • шунка, нарязана на кубчета
  • запържена телешка кайма или пресни подправки
  • ½ ч.ч. моцарела

Начин на приготвяне:

1. Смесете брашното, маята, солта и ксантановата гума в голяма купа.

2. Прибавете 1 ч вода, зехтин и мед.

3. Омесете до получаването на трохи.

4. Прибавете достатъчно количество от останалата ¼ ч вода, за да се оформи тесто.

5. Омесете в купата за 5 мин.

6. Покрийте и оставете да втаса за 10 мин.

7. Намаслете леко тавичка за пица и по желание поръсете с царевично брашно.

8. Приплескайте до желаната дебелина и притиснете в тавичката.

9. Прибавете соса, желания топинг и поръсете със сирене.

10.  Печете на 220°С във фурната за 20 - 30 мин. или до готовност на тестото и топинга, както и до разтопяване на сиренето.

11.  Нарежете на парчета и поднесете.

 

Източник: recipes.wikia.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта