Регистрация

Пирожки с кайма и домашно тесто



Пирожки с кайма и домашно тесто
Трудно   |   Порции 24 броя   |   Видяна: 1249

Питки с кайма и лук на тиган.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Вкусни руски пирожки в стил мекици се месят и пържат в малко мазнина в апетитно видео на канала Всегда Вкусно. Това са вид пълнени банички, представители на траидционната руска кухня, които можете да направите у дома си, като е добре да замесите тестото сами, а да не разчитате на купените от магазина теста. Не че и с тях няма да се получат пирожки, но едва ли ще станат толкова нежни.

Първо се прави тестото като в купа се разбива яйце със сол, захар и майонеза. После към получения крем се добавя мляко и постепенно се вкарват 600 г брашно. Меси се докато спре да лепне, после се доесва на плота и се прибира в найлонов плик за 20 минути. През това време се подготвя плънката.

Глава лук се пюрира с вода. 400 г кайма се овкусяват със сол и пипер, добавя се лученото пюре, налива се още вода и се разбърква до месна кашичка. Тестото се разделя на фитили и от тях се оформят малки топки. Всяка топка се разточва на тънка кръгла кора. Половината се маже с каймяната смес, след това се прехлупва и краищата се прещипват с вилица. Пече се двустранно в намазнен тиган.

На финала можете да поднесете с любимия сос, за да са по-профирни пирожките. Списък с точните продукти и стъпки на направа - вижте ТУК.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 1 час
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта