Регистрация

Пилешки специалитет Тикка Масала

Пилешки специалитет Тикка Масала
Трудно   |   Порции 3   |   Видяна: 2543

Пилешко по индийски с лют сос от кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За пилешката марината:

  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 супени лъжици лимонов сок
  • 2 чаени лъжички млян кимион
  • 2 чаени лъжички млян червен пипер
  • 2 чаени лъжички прясно смлян черен пипер
  • 1 чаена лъжичка канела
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1 парче млян джинджифил или 1 чаена лъжичка на прах
  • 700 грама обезкостено пилешко месо, нарязано на малки кубчета

За соса:

  • 1 супена лъжица масло
  • 2 скилидки счукан чесън
  • 1 накълцана люта чушка халапеньо
  • 2 чаени лъжички млян кориандър
  • 1 чаена лъжичка кимион
  • 1 чаена лъжичка паприка
  • 1 чаена лъжичка подправка „гарам масала”
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 консерва доматен сос
  • 1/4 чаша силантро

Начин на приготвяне:

1. Смесете киселото мляко, лимоновия сок, кимиона, червения пипер, черния пипер, канелата, солта и джинджифила в торбичка за съхранение на продукти, затворете я и разклатете добре, докато съставките се смесят добре. Оставете да престои  около половин час.

2. Добавете и пилешкото месо. Оставете да престои с маринатата в хладилник поне за час.

3. Нанижете късовете месо на шишове и ги опечете на скарата

4. Разтопете масло в дълбок съд на средна температура. добавете чесъна и люта чушка халапеньо, запечете за около минута.

5. Разбъркайте кориандъра, кимиона, подправката „гарам масала” и сол.

6. Изсипете доматения сок и го оставете да къкри около 15 минути, добавете соса с маслото и бъркайте още около 5 минути докато сместа се сгъсти

7. Сложете пилешкото месо в соса и оставете да къкри докато пилешкото омекне

8. Сервирайте върху канапе от ориз или питка плосък хляб /наан, роти, хубз или ливански питки/

 

Източник: opensourcefood

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта