Регистрация

Пиле масала с къри и куркума



Пиле масала с къри и куркума
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 1252

Къри пиле или пилешки хапки в къри сос с домати и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Мариновано пиле по индийски в доматен сос с чушки, лук, джинджифил и сметана готви Иван Звездев в канала си Кухнята на Звездев, за да покаже традиционно индийско ястие с пилешко, което става все по-модерно и в Европа. Манджата представлява екзотична яхния с пилешки хапки, зеленчуци и млечен сос, като е истински пир за любителите на силните подправки.

Пилешкото се реже на големи хапки и се поръсва с куркума и сол. Залива се с гъсто кисело мляко и се оставя да се маринова между 30 минути и 1 ден. Лукът се нарязва на кубчета, чушката на парчета. Ако харесвате пикантна храна, можете да нарежете и люто чушле. Сгорещява се масло гхи в тиган (можете да използвате 1 с.л. олио и обикновено масло) и в него се запържват рендосан джинджифил, лукът и чушката. Добавя се къри на прах. След като зеленчуците придобият лек загар, се вкарват и пилешките хапки в тигана, като влизат в ястието без да се оттръскват от маринатата. Оставят се да се задушат под капак за 15-тина минути на умерен огън.

Следва да се добавят нарязани на кубчета домати и да се остави под капак за още четвърт час. На финала се прибавя и заквасена сметана, която ще направи от отделения сос типичен индийски сос. Разбърква се внимателно и се маха от огъня. Можете да поръсите с листа пресен магданоз или кориандър при сервиране. Както и да поденсете хляб, особено ако сосът е лют. Точните продукти и стъпки на направа гледайте във видеото на Звездев по-горе.

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта