Регистрация

Пилешки воденички с лук и чушки

Пилешки воденички с лук и чушки
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1642

Люти воденички със зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг воденички
  • 1,5 л вода
  • 2 глави лук
  • 2 с.л. растителна мазнина за готвене
  • 6 скилидки чесън
  • 1 голяма червена сладка чушка
  • 5-6 стръка пресен лук
  • лют, сладък, червен и черен пипер на вкус
  • кориандър на прах, ако имате (около 1 ч.л.)
  • 1 с.л. зехтин
  • 2 с.л. оцет
  • 1,5 ч.л. сол
  • люто чушле по желание
  • семена сусам за поръсване при поднасяне по желание

Начин на приготвяне:

1. Воденичките измийте и разрежете на половинки или третинки всяка. Прехвърлете в тенджера, залейте с водата и кипнете. Отпенете, намалете огъня на слаб към умерен, захлупете с капак и гответе 1 час.

2. През това време пригответе зеленчуковата част на ястието. Лука нарежете на тънки полумесеци, чесъна - на тънки шайби, а чушката - на четвъртини и после на лентички.

3. Сгорещете 2 с.л. олио в тиган и запържете лука за три минути. Добавете чесъна, гответе още две минути и после и чушката и гответе три минути. Махнете от котлона.

4. Нарежете косо на едро пресния лук, ако ще слагате люто чушле - нарежете на шайби.

5. Готовите воденички отцедете от водата, прехвърлете в тигана и сложете на умерен огън. Покапете с 1 с.л. зехтин и овкусете с подправките. Залейте с оцета, добавете пресния лук и лютата чушка, разбъркайте добре и захлупете под капак. Оставете за 5 минути.

6. След това е готово за поднасяне. При сервирането можете да ръснете семенца бял сусам или да украсите със стръкчета пресен лук.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта