Регистрация

Пилешка супа с бутчета, моркови и фиде



Пилешка супа с бутчета, моркови и фиде
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 173

Супа с пилешко месо, фиде и кисело мляко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Сгряваща пилешка супа за студеното време къкри на котлона на Dazzle Spoon. Традиционната пилешка супа с фиде е разнообразена от добавката на кисело мляко вместо застройка и освен като предястие може да се сервира като леко основно. 

За начало почистете бутчетата, кипнете вода, добавете в нея обелкки от лук, моркови, целина и подправки по желание - дафинов лист, бахар и черен пипер на зърна. Сварете бутчетата и прецедете бульона. Следва да кипнете половин литър вода и да добавите в него наситнени моркови и лук. През това време пилешкото ще се е охладило и ще можете да го почистите от костите и да накъсате на хапки. Добавяте и него в тенджерата, заливате с бульона и оставяте да къкри половин час.

На финала на готвенето слагате в супата фиде и наливате разбито кисело мляко. Разбърквате и оставяте за още 10 минути на огъня. После сервирате топла, по желание с поръска от наситнен пресен магданоз или листенца целина (керевиз). Как точно се прави - гледайте във видеото на Dazzle Spoon.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта