Регистрация

Печено пилешко със сос терияки

Печено пилешко със сос терияки
Лесно   |   Порции 2   |   Видяна: 2668

Печено мариновано пилешко.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 600 г пилешки гърди (или бутчета)
  • 2 с.л. сос терияки
  • 2 с.л. светъл соев сос
  • 1 с.л. рибен сос
  • 1 с.л. сос от стриди
  • 2 ч.л. много ситна кристална захар
  • щипка зърна черен пипер
  • сусамови семена (по желание)
  • сос по избор (светъл соев сос, тъмен соев сос, сладък чили сос), за потапяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешките гърди на две или три.

2. В неметална купа, смесете месото, соса терияки, светлия соев сос, рибения сос, соса от стриди, захарта и зърната черен пипер и смесете докато пилешкото се покрие равномерно. Покрийте с найлоново фолио и мариновайте в хладилника за 2 ч.

3. Загрейте предварително фурната на 190°С и намаслете леко тавичка за печене. Сложете филетата и ги печете непокрити 20 мин. Проверете и ако прецените, печете още 5 - 8 мин. Оставете месото за няколко минути да престои преди да го нарежете.

4. Поръсете със сусамови семена и поднесете с ориз и сос за потапяне по избор.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 2.30 ч.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта