Регистрация

Печено мюсли за закуска

Печено мюсли за закуска
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 5003

Неустоим десерт или здравословна закуска.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ч.ч. едри овесени ядки
  • 3/4 ч.ч. бедеми
  • 1/2 ч.ч. слънчогледови семена
  • 1/2 ч.ч. тиквени семена
  • 1/4 ч.ч. сусамови семена
  • 4 с.л. слънчогледово олио
  • 1/2 ч.ч. оризов или ечемичен малцов сироп
  • 1/2 ч.ч. кленов сироп
  • 1/8 ч.л. екстракт от ванилия
  • щипка сол
  • 1/2 ч.ч. стафиди или други плодове по избор

Начин на приготвяне:

1. Нарежете бедемите, слънчогледовите семена и тиквеното семе наедро. Може да ги оставите и цели, ако предпочитате по-едро мюсли. Загрейте предварително фурната на 160ºС.

2. Сгорещете леко олиото в тенджерка, заедно със сиропа, екстракта от ванилия и солта. Оставете да се охлади.

3. В голяма купа, сложете овесените ядки, бедемите и семената. Разбъркайте и добавете сместа с олиото и прибавете в сухата смес.

4. Когато мюслито се покрие равномерно, го изсипете в тавичка за печене, постлана предварително с пергаментова хартия. Може да са необходими два съда. Мюслито трябва да е на тънък слой, за да стане хрупкаво.

5. Печете за около 45 - 60 мин. във фурната, като разбъркате сместа няколко пъти по време на печенето, така че да покафенее равномерно.

6. Оставете да се охлади и натрошете на големи парчета. Прибавете сушените плодове (по желание) или консумирайте с пресни.

7. Поднесете с йогурт или соево мляко.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта