Регистрация

Печено месо чар сю

Печено месо чар сю
Средно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 2722

Свинско с мед и шери.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г свинско
  • 2 скилидки чесън, счукани
  • 2 с.л. сухо шери
  • 2 с.л. сос хойсин
  • 1 с.л. кетчуп
  • 1 и ½ с.л. соев сос
  • 1 с.л. течен мед
  • 1 и ½ с.л. кафява захар
  • щипка смесени подправки

Начин на приготвяне:

1. Нарежете свинското на тънки лентички. Смесете всички съставки заедно. Оставете свинското да се маринова възможно най-дълго, минимум 2 часа.

2. Обикновено човек пече чар сю-то в гореща фурна. Заливайки го от време на време с останалата марината. Ако не раполагате с фурна сложете цялото свинско заедно с маринатата в един малък тиган с незалепващо покритие и го оставете бавно да къкри, докато всичко се сготви и стана кафеникаво и лепливо.

Забележка: на снимката не е завършеното ястие. Просто снимка от хладилника, докато се маринова.

 

Източник: opensourcefood

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 1 час.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
става
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта