Свинско тонкацу - месо с ориз
Свинско с японски ориз и зеленчуци.
Необходими продукти:
- 4 дебели резена (по 100 г) свинско филе
 - 1 голямо яйце, разбито
 - универсално брашно за овалване
 - галета
 - сварен японски ориз
 - зеле, нарязано на жулиени
 - сол и пипер
 - слънчогледово олио за пържене на маслена баня
 - туршия (по желание)
 - сос тонкацу, соев сос, горчица, сол, лимон, смлени сусамови семена за поднасяне
 
Начин на приготвяне:
1. Начукайте месото с чукче, за да го окрехкотите и овкусете от двете страни със сол и бял пипер.
2. Оваляйте хубаво свинското в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в разбитото яйце и след това в галета.
3. Сгорещете олио на около 130-140°C (умерен огън) и пържете 2-3 мин. от едната страна, обърнете и пържете още 2-3 мин. от другата страна. Трябва да се получи златисто-кафява и хрупкава коричка.
4. Отцедете много добре от излишната мазнина върху хартия, след това нарежете на тънки ленти.
5. Поднесете с японски ориз, зеле и изброените продукти за поднасянето.



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ