Регистрация

Свинско тонкацу - месо с ориз

Свинско тонкацу - месо с ориз
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 3513

Свинско с японски ориз и зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 дебели резена (по 100 г) свинско филе
  • 1 голямо яйце, разбито
  • универсално брашно за овалване
  • галета
  • сварен японски ориз
  • зеле, нарязано на жулиени
  • сол и пипер
  • слънчогледово олио за пържене на маслена баня
  • туршия (по желание)
  • сос тонкацу, соев сос, горчица, сол, лимон, смлени сусамови семена за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Начукайте месото с чукче, за да го окрехкотите и овкусете от двете страни със сол и бял пипер.

2. Оваляйте хубаво свинското в брашно и изтръскайте излишното. Потопете в разбитото яйце и след това в галета.

3. Сгорещете олио на около 130-140°C (умерен огън) и пържете 2-3 мин. от едната страна, обърнете и пържете още 2-3 мин. от другата страна. Трябва да се получи златисто-кафява и хрупкава коричка.

4. Отцедете много добре от излишната мазнина върху хартия, след това нарежете на тънки ленти.

5. Поднесете с японски ориз, зеле и изброените продукти за поднасянето.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта