Регистрация

Печени ябълкови кошнички с ядки и карамел

Печени ябълкови кошнички с ядки и карамел
Лесно   |   Порции 6 броя   |   Видяна: 1245

Пълнени ябълки със стафиди, лешници и сметанов сос с карамел и коняк.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 120 г лешници (или други ядки по избор) - натрошени
  • 6 ябълки от любимия сорт (по-големички обаче)
  • 130 г стафиди, накиснати в 50 мл коняк
  • 120 г масло
  • 250 г захар
  • 4 с.л. сос от мармалад или конфитюр по избор
  • 6 с.л. коняк
  • 200 мл сметана

Начин на приготвяне:

1. Измийте ябълките и отрежете капачетата им. С лъжица издълбайте сърцевината така, че да останат кошнички със здрава кора. Не изтънявайте прекалено много.

2. Издълбаната сърцевина почистете и ядливата част смелете в блендер.

3. Добавете натрошените лешници и отцедените от коняка стафиди, поръсете със 120 г захар и смесете всичко зедно без да блендирате. Напънете ябълките и запечете на фурна за 20 минути.

4. Направете соса като разтопите маслото на слаб огън и добавите в него останалата захар и мармалада. Махнете от котлона, сипете коняка, както и този, който е останал от кисненето на стафидите. Добавете сметаната, разбъркайте и върнете обратно на котлона докато прокъкри.

5. Запечените ябълкови кошнички залейте със соса. Поднесете с топка сладолед или листенца мента.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 50 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта