Регистрация

Хрупкави ябълки с ванилов сладолед

Хрупкави ябълки с ванилов сладолед
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2684

Ябълки с канела и ванилов сладолед.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 ябълки сорт Фуджи, (или други ябълки по избор) обелени и нарязани
  • лимонов сок
  • 2 ч.ч. брашно
  • 1/2 ч.ч. захар
  • канела на прах
  • 1 бучка масло, размекнато
  • 4 топки ванилов сладолед

Начин на приготвяне:

1. Сложете резените ябълки в намаслена формичка за пай и ги поръсете леко с лимонов сок (така няма да покафенеят). Добавете малко вода в тавичката, за да се задушат ябълките.

2. В отделна купа смесете брашното, захарта и канелата. Разбъркайте резените масло докато се получи консистенцията на пясък на бучки. С тази смес поръсете ябълките.

3. Печете на 170ºС за 30 мин., докато ябълките омекнат, а топингът е станал хрупкав и покафенял.

Поднесете в отделни купички с ванилов сладолед отгоре.

 

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта