Регистрация

Печени пъдпъдъци с бекон



Печени пъдпъдъци с бекон
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 2726

Пъдпъдъци на фурна с цитрусов сос и бяло вино.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.12.2017

Пъдпъдъци в бекон с маслен сос от бяло вино и цитрусови плодове и гарнитура от брускети с тапенада готвят Лора и Стоян, като показват как можете да направите романтично и елегантно ястие у дома си, без да се налага да използвате сложни кулинарни техники и прекалено засукани продукти. Това е идея да изнадате любимата жена или любимия човек с романтична храна, сготвена с разбиране и вкус. Ако следвате точно рецептата, няма къде да сбъркате.

Първо пъдпъдъците се почистват добре, измиват и подсушават. Следва да ги овкусим със сол и пипер и да ги увием в ленти бекон. В зависимост дали са разрязани през гърба или са цели, животинките се увиват в пушеното свинско или то се налага върху тях така, че да запечати кожата. След това в тиган с разтопено масло се запържват съвесем бегло, като първо е ЗАКОН да се сложат с кожата надолу. Така сочността остава в месото.

Следва да прехвърлим птичетата в тавичка, а в тигана да запържим в разтопено масло лимонови и портокалови корички с наситнен розмарин и чесън. После заливаме пъдпъдъците с масления сос и ги бутаме във фурната за 15-25 минути в зависимост дали са цели или разрязани. А докато те се пекат, можем да си направим гарнитурата. Не е задължително да правите брускети - можете да заложите на карамелизирани плодове, картофи или варива. Препоръчителен е сладникав акцент. Ако желаете, можете да последвате примера на Лора и Стоян като запечете филийки франзела или багета и ги намажете с маслинова паста с каперси, чесън, зехтин и лимонов сок.

На финала изпечените птичета се прехвърлят в индивидуални порции, а сосът, останал в тавичката се загрява с бяло вино, лимонов сок и парчета лимони. Щом се редуцира, се монтира със студено масло и с него се заливат пъдпъдъците. После е препоръчително да хапвате докато са топли.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта