Регистрация

Печено пиле с ориз, праз и гъби



Печено пиле с ориз, праз и гъби
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 2214

Пиле на фурна в йенска тавичка с ароматни подправки и възхитителна гарнитура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 16.03.2017

Вижте правилен начин за печене на цяло пиле - тъй като отделните части на вкусното пернато изискват различна продължителност на термичната обработка, е добре да се готвят на етапи. Лора и Стоян показват как лесно и бързо да сготвите в една манджа пилешките бутчета, крилцата и гърдите, така че хем да няма сухо и препечено месо, хем да липсват суровите мръвки.

Първо се заемамае с гарнитурата като запържваме в зехтин чесън с праз лук, гъби и ориз. Доливаме вино, пилешки бульон и подправки и местим в тавичката. Не е задължително да използвате йенска тенджера, но е важно да имате алуминиево фолио за тази рецепта. После готвимна тиган колкото да се запечатат бутчетата, крилцата и гърдите, а след това слагаме само бутчетата върху ориза, овкусяваме с розмарин и магданоз и увиваме във фолио. Така месото им ще уври добре, а вече си имат  хрупкава коричка.

След половин час вадим бутчетата, развиваме ги и при тях добавяме крилата и гърдите. Запичаме без фолио още 15 минути. Сега вече можете да се насладите на перфектно сготвено пилешко на фурна.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта