Пъдпъдъци със зехтин и сушени плодове
Мариновани пъдпъдъци с подправки.
Необходими продукти:
- 4 пъдпъдъка
 - 80 мл зехтин
 - 1 с.л. мед
 - 1 ч.л. червен пипер
 - 1 ч.л. сол
 - 1/3 ч.л. черен пипер на прах
 - малко анансон и кардамон по желание
 - 1/2 ч.л. канела
 - 4-5 скилидки чесън
 - 1 лимон
 - 50 г стафиди
 - 50 г сушени вишни
 
Начин на приготвяне:
1. Пригответе марината като смесите зехтина с лимоновия сок, меда, намачкания чесън и подправките.
2. Обтрийте пъдпъдъците вътрешно и външно с маринатата и потопете в нея доколкото е възможно. Приберете в хладилник като периодично отваряте, за да разбъркате и обърнете птиците в маринатата. Можете да държите час-два така, но най-добре е да постоят 12 часа, за да се овкусят хубаво.
3. Сушените плодове залейте с вряла вода 30-тина минути преди готвене.
4. Разпределете по малко от оставащата марината в коремите на пъдпъдъците и сложете вътре и плодовете. Подредете птиците в тава, застлана с хартия за печене. Отгоре разпределете оставащата марината.
5. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30-тина минути.
6. Поднесете по 1 пъдпъдък в порция, като залеете с отделилия се в тавата сос от печенето.



		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ