Регистрация

Печени пирожки с ябълки и стафиди

Печени пирожки с ябълки и стафиди
Средно   |   Порции 12 броя   |   Видяна: 1689

Домашни кифлички с плодове и захарна глазура.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За тестото:

  • 150 г извара
  • 300 г брашно
  • 15 г бакпулвер
  • 6 с.л. мляко
  • 1 с.л. ароматен алкохол по желание
  • 6 с.л. олио
  • 1 пакет ванилова захар
  • 60-70 г захар

За плънката:

  • 700 г ябълки
  • 70 г стафиди
  • 3 с.л. ликьор или друг ароматен алкохол
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 100 г захар

Начин на приготвяне:

Ябълките можете да замените с круши или замразени дребни плодове - ягоди, малини, боровинки.

1. Накиснете стафидите в ароматния алкохол.

2. Почистете ябълките от семките и кората, нарежете ги на кубчета, прехвърлете в касерола, изсипете отгоре захарта, лимоновия сок и стафидите с все алкохола и оставете да къкрят на умерен огън за 15 минути, като разбърквате периодично.

3. С миксер в купа разбийте изварата със захарта за тестото, млякото, ликьора, ваниловата захар и олиото. Постепенно след това вкарайте в сместа брашното и бакпулвера. Преминете на месене на ръка до получаването на гладко тесто. Щом спре да се лепи, го разделете на 12 сравнително еднакви топки.

4. Всяка от тях се разточва на кора с дебелина 0,5 см. В нея се поставят по 2 ч.л. от плънката и се прегъва, като ръбовете се мажат с вода, за да може да се прещипе по-добре. Натиснете с вилица, ако е необходимо.

5. Пуснете фурната да загрява на 180 градуса, а пирожките подредете в тава, застлана с хартия за печене. Можете да намажете горната кора с разбит във вода жълтък. Спазвайте дистанция при реденето, защото ще се надуят. Гответе за 15-тина минути или докато коричката стане златиста.

6. По желание можете да направите глазура като разтворите пудра захар в малко плодов сок. Можете да покапете с мед или мармалад. Украсата е по желание.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари (2)

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта