Регистрация

Печени малки рибки със зелен сос



Печени малки рибки със зелен сос
Лесно   |   Порции 2-4   |   Видяна: 1755

Печени рибки на грил с гарнитура от коприва и спанак в сметана.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 05.04.2017

Кой не обича печени дребни риби на тиган или в тавичка на фурна, които сякаш молят да си ги хруснем от главата до опашката в компанията на добре охлядено пиво? В някои крайща на страната дори ги наричат семчици и са любимо мезе на рибари, които са закачили дребосъците на плувката. Лора и Стоян използват вид дребна скумрия, но рецептата е приложима за всеки вид соленоводни и сладководни рибета.

Почистените риби можете да лишите от главата, перките и опашката, но ако харесвате хрупкавите им особености, си ги запазете. Рибките се намазват със зехтин, овкусяват се със сол и черен пипер и се запичат за кратко. По-интересен е сосът, приготвен от коприва и спанак. Копривата се вари за кратко и се шокира в ледена вода, след което се наситнява. В масло се запържват наситнен пресен лук и шалот и се добавя спанака и сметаната, а после и копривата. Готвим съвсем кратко, овкусяваме с лимонова кора и поднасяме рибките със сметановия сос, поръсен по желание с наситнени варени яйца.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта