Регистрация

Печени макарони със свински хапки и сирена

Печени макарони със свински хапки и сирена
Средно   |   Порции 3   |   Видяна: 648

Солени макарони на фурна с парчета свинско месо, бешамел и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500-600 г немазно свинско месо
  • 2 с.л. зехтин
  • 2 с.л. универсална подправка тип Вегетина
  • 1,5 л вода + 1 с.л. сол
  • 250 г макарони или друга паста от вид по избор
  • 1 червена голяма сладка чушка
  • листа магданоз и копър
  • 50 г масло
  • 2 ч.л. брашно
  • 200 мл мляко
  • 200 мл телешки бульон (можете да разтворите кубче във вода)
  • сол и пипер на вкус
  • 150 г твърдо сирене - чедър, кашкавал, моцарела

Начин на приготвяне:

1. Свинското месо нарежете на големи хапки. Покапете със зехтина и поръсете с универсалната подправка. Разбъркайте и оставете настрана.

2. Наситнете си листенцата на пресните билки, нарежете чушката на малки кубчета, а жълтото сирене рендосайте в чиния. Разделете го на око на 2:1 и оставете настрана.

3. На единия котлон сложете водата за варенето на пастата да кипва и добавете в нея солта. На другия сгорещете сух тиган с огнеупорна дръжка или кръгла тава. Съдът трябва да е с незалепващо покритие. Щом се затопли хубаво подредете месцата и гответе за по около 4 минути от страна.

4. Извадете месата в отделен съд, забършете тигана или тавата с домакинска хартия и намалете огъня на умерен към слаб. Разтопете маслото в съда и добавете брашното. Бъркайте 2-3 минути докато стане гладка смес. През това време пуснете пастата да се вари според инструкциите на опаковката.

5. Налейте при непрестанно бъркане млякото в соса, а след това и бульона. Щом стане гладко, изсипете наситнените билки, кубчетата чушка и върнете месата. Овкусете със сол и пипер при необходимост. Прибавете 2/3 от рендосаното жълто сирене и разбърквайте докато и пастата е готова.

6. Отцедете пастата от водата на варенето и я изсипете в тигана. Разбъркайте много добре. Поръсете отгоре с останалата 1/3 сирене.

7. Пъхнете съда с ястието в предварително загрята на 200 градуса фурна за 20 минути.

8. След изваждане поръсете с наситнени прсни подправки и поднесете.

 

Източник: YouTube/Schnelles Rezept

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта