Регистрация

Печена риба с гъби и кашкавал

Печена риба с гъби и кашкавал
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1389

Хрупкаво филе от риба с печурки под кашкавалена завивка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 4 рибни филета от вид риба по желание (всяко по около 150-200 грама)
  • 400 г печурки
  • 4 с.л. бяло брашно
  • 10 с.л. растителна мазнина
  • 4 с.л. царевично брашно
  • 2 глави лук
  • 150 г кашкавал
  • сол и пипер на вкус
  • лимонче и пресни подправки за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Подгответе си рибните филета на порции, като прецените големината и фомата им и ги съобразите да са сравнително еднакви.

2. Посолете и опипрете хубаво рибата, като втъркате с ръка подправките в месото й. Оставете за 10-тина минути да поеме овкусяването и ако прецените, сложете още сол и пипер.

3. Сгорещете 6 с.л. от растителната мазнина и в плоска разлата чиния смесете бялото и царевичното брашно.

4. Овъргаляйте всяко филе хубаво в брашнената смес и запържете съвсем леко и от двете страни.

5. Прехвърляйте готовите филета директно в тавичка, а тигана не мийте.

6. Във вече мазното тиганче с отложена посипка от брашно загрейте и останалите 4 с.л. олио или зехтин.

7. Запържете първо наситнения лук, а щом започне да покафенява, добавете и гъбките, нарязани на средни парчета. Гответе докато гъбите омекнат, но не се свият прекалено много. Добавете малко сол и пипер.

8. Готовата запръжка разпределете върху рибата и пуснете да се пече във фурната за 15-тина минути на по-нисък градус (около 180) в зависимост от дебелината на филетата.

9. Рендосайте кашкавала. Поръсете с него готовото ястие и върнете за още няколко минути във фурната.

10. Сервирайте топло с резени лимон и наситнени пресни подправки - магданоз, копър, босилек, кориандър или нещо друго, което харесвате.

Източник: lozhka.su

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта