Регистрация

Печена кайма с яйчена заливка

Печена кайма с яйчена заливка
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 3003

Месно суфле с моркови, лук и яйчена заливка с кетчуп и майонеза.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

За месната смес:

  • 500 грама телешка кайма
  • 200 грама моркови
  • 300 грама лук
  • 3 с.л. грис
  • 3 с.л. вода
  • сол и черен пипер на вкус

За соса:

  • 2 яйца
  • кетчуп, майонеза и мляко на вкус

Начин на приготвяне:

1. Настържете морковите, а лука нарежете на ситно. 

2. Смесете телешката кайма с гриста, водата, морковите и лука и осолете на вкус. След като разбъркате добре, разстелете месната субстанция на дъното на тавичка. 

3. Пригответе заливката като разбиете двете яйца с кетчуп, майонеза и малко мляко. Изсипете върху каймата.

4. Печете на 180-200 градуса за 30 минути.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта