Регистрация

Обърната мусака - пай от кайма с коричка от картофено пюре

Обърната мусака - пай от кайма с коричка от картофено пюре
Средно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 944

Запечена кайма с коричка от картофено пюре и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг кайма
  • 6 картофа
  • 2 глави лук
  • 3 с.л. олио
  • сол, пипер и кимион
  • 3 скилидки чесън
  • 1 морков
  • 4 с.л. доматена паста
  • 1 ч.л. захар
  • сос уорчестър (около 2-3 с.л.)
  • 4-5 с.л. мляко
  • 50 г масло
  • индийско орехче
  • кашкавал за коричка по желание

Начин на приготвяне:

1. Лука и чесъна наситнете, моркова - рендосайте. Картофите обелете, нарежете на парчета и пуснете да се сварят в подсолена вода.

2. В тиган сгорещете олиото и запържете в него лука, чесъна и моркова. После добавете и каймата и гответе и бъркайте докато се разпадне на трохи.

3. Залейте с доматения концентрат, добавете захарта и овкусете със сол, пипер и кимион, при нужда добавете малко вода и оставете да покъкри. Махнете от огъня и добавете соса уорчестър. Разбъркайте.

4. Сварените картофи намачкайте на пюре с преса или вилица, като добавите 50 г масло и малко мляко. Овкусете със сол, пипер и индийско орехче.

5. Каймата прехвърлете в тава или в индивидуални керамични купички за брюле. Отгоре разпределете картофеното пюре, като го оставите въздушно, а не натискате.

6. Бутнете за 20-25 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса докато ястието хване леко златиста коричка. По желание малко преди изваждане можете да поръсите с рендосан кашкавал, за да прилича на заливка.

 

Източник: lozhka.su

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта