Регистрация

Печена кайма в коричка от тесто с яйца

Печена кайма в коричка от тесто с яйца
Лесно   |   Порции 2-3   |   Видяна: 456

Лесен пай тип мусака с плънка от кайма и тестена основа и заливка от бити яйца с кисело мляко и брашно.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 глава лук
  • 2 с.л. олио
  • 400 г кайма
  • сол и пипер на вкус
  • лют пипер по желание
  • 1 ч.л. провансалски микс подправки (или си миксирайте сухи риган, мащерка, босилек, розмарин или каквото от тях харесвате)
  • 3 яйца
  • 180 мл кисело мляко
  • 30 мл вода
  • 150 г брашно
  • 8 г бакпулвер
  • 1 домат

Начин на приготвяне:

1. Лука наситнете, сгорещете олиото в тиган на умерен огън, изсипете лука и бъркайте до поява на първите златисти отенъци.

2. Добавете каймата, овкусете с провансалски подправки или друго по избор, подправете със сол и черен пипер и по желание опикантете с лют пипер. Разбъркайте и гответе докато каймата стане на бели трохи. След това махнете от котлона.

3. Чукнете яйцата в купа и добавете киселото мляко и водата. Посолете и разбъркайте до гладкост.

4. Пресейте отгоре брашното с бакпулвера и пак разбъркайте до гладкост.

5. Намажете дъното на малка тавичка с високи бордове с олио. Изсипете половината от яйчената смес. Отгоре покрийте с цялата кайма и залейте с останалото тесто.

6. Нарежете домата на тънки полумесеци и подредете за финал върху ястието.

7. Пъхнете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 35 минути. След изваждане нарежете на парчета и хапвайте.

 

Източник: YoouTube/Schnelle Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта