Регистрация

Панирано пилешко в сладко-кисел сос

Панирано пилешко в сладко-кисел сос
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1266

Панирани пилешки хапки в сладко-кисел сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 г пилешко филе (2 парчета пилешки гърди)
  • 1 ч.л. сол
  • 1/2 ч.л. черен пипер
  • 3 с.л. царевично брашно
  • 2-3 с.л. олио

За соса:

  • 4 с.л. кафява захар
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. лют пипер на люспи
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. олио
  • 3 с.л. соев сос
  • 3 с.л. ябълков оцет
  • 3 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. царевично брашно + 2 с.л. вода
  • 1 с.л. бял сусам
  • бял ориз и пресен лук за поднасяне

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото месо на сравнително еднакви средни по размер хапки. Прехвърлете в купа и поръсете със солта и пипера. Разбъркайте. Поръсете и царевичното брашно и разбъркайте отново.

2. Сгорещете олиото в тиган на силен огън и запържете месцата до побеляване от всички страни. Извадете в купа.

3. В тигана от готвенето на пилешкото изсипете захарта, 1 ч.л. сол, лютия пипер, намачкания на паста чесън, 1 с.л. олио (ако имате сусамово, използвайте него), соевия сос и ябълковия оцет. Кипнете на слаб огън като разбърквате.

4. Разтворете царевичното брашно в студена вода. Изсипете кетчупа в соса, кипнете, залейте с разбърканото брашно с вода и размешйте. Оставете да кипне и да къкри 3-4 минути.

5. Върнете месцата в ястието и увеличете огъня на средна степен. Гответе няколко минути при периодично разбъркване.

6. Поръсете със сусамовите семена, разбъркайте и махнете от котлона.

7. По желание поднесете с основа от бял ориз и поръсете с нарязан косо пресен лук за разкош.

 

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта