Панирани патладжани с чери домати и чушки
Постни патладжани в сладко-кисел сос.
Необходими продукти:
- 700 г патладжани
 - 70 г царевично брашно
 - 150 мл олио
 - 1-2 сладки чушки
 - 150 г чери домати
 - 1/2 глава лук
 - 4 скилидки чесън
 - 20 г корен джинджифил
 - 1 ч.л. сол
 - 1 ч.л. лют пипер
 - 1/2 ч.л. черен пипер
 - 2 с.л. кафява захар
 - 1 с.л. доматен концентрат
 - 3 с.л. оцет
 - 70 мл соев сос
 - 70 мл вода
 - 1 ч.л. царевично нишесте
 - сусам и магданоз (кориандър) за поднасяне по желание
 
Начин на приготвяне:
1. Патладжаните измийте, обелете и нарежете на гредички с дебелина около 3 см., дължина около 5 и широчина около 2 см. Най-лесно ще го направите като разделите зеленчука на 3-4 части през дебелината и след това нарежете на парчетата.
2. Чери доматите измийте и разполовете, чушките нарежетe на правоъгълници, джинджифила и чесъна наситнете, а лука нарежете на малки каубчета.
3. Нарязаните патладжани прехвърлете в купа и поръсете с царевичното брашно. Разбъркайте докато полепне изцяло по тях.
4. Сгорещете олиото в тиган и си пригответе съд за вадене - най-добре е гевгир или купа, застлана с домакинска хартия. Пържете на няколко пъти патладжанените гредички в добре сгорещено на умерена температура олио за по 4 минути.
5. След като патладжаните са готови, на тяхно място в тигана изсипете чушките и чери доматите и гответе три минути при непрестанно бъркане. Извадете ги в отделен съд или гевгир.
6. В тигана добавете лука, гответе три минути, добавете чесъна и джинджифила и пържете още 3 минути. Овкусете със сол, лют пипер, черен пипер и кафява захар. Разбъркайте хубаво.
7. Добавете доматения конценрат, оцета и соевия сос и бъркайте докато кипне. Налейте водата, прибавете царевичното нишесте и бъркайте до леко сгъстяване.
8. Върнете патладжаните, чушките и чери доматите в тигана и бъркайте нежно три минути. После махнете от огъня.
9. По желание сервирайте с поръска от пресни листенца магданоз или кориандър и бяло сусамено семе за хрупкавост и красота.
Източник: YouTube/Всегда Вкусно



		    
		    
		    
		    
ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ