Регистрация

Панирана риба в глазура от кетчуп

Панирана риба в глазура от кетчуп
Средно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 456

Пържена риба с панировка в сос от кетчуп с чесън и соев сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг риба от вид по избор - пъстърва, сьомга, акула, паламуд - средна по размер или неголеми рибни котлети
  • 1/3 ч.л. сол + 1/3 ч.л. черен пипер
  • 1 яйце
  • 3 с.л. царевично нишесте
  • 10 с.л. олио
  • 5 с.л. кетчуп
  • 3-4 скилидки чесън
  • 1 с.л. оцет
  • 2 с.л. захар
  • 150 мл соев сос
  • 100 мл вода + 1 с.л. царевично нишесте
  • сол и черен пипер на вкус
  • стрък пресен лук за гарниране по желание

Начин на приготвяне:

1. Ако рибата е цяла, почистете я и я нарежете на котлети с дебелина около 2,5 см.

2. Прехвърлете котлетите в купа, овкусете с по 1/3 ч.л. сол и черен пипер и чукенете отгоре яйцето. Разбъркайте с ръка и поръсете 3 с.л. царевично нишесте. Разбъркайте отново с ръка.

3. Сипете олиото в голям тиган и сгорещете на умерен огън. Подредете котлети без да се застъпват и пържете двустранно по 4 минути от страна. Извадете в отделен съд. Най-вероятно ще ви се наложи да пържите това количество риба на два пъти, затова просто сгответе и втората половина по същия начин.

4. Прецедете си 4 с.л. от мазнината, в която е готвена рибата. Останалата изхвърлете и забършете тигана с домакинска хартия.

5. Върнете тигана на котлона на една идея по-слаб огън от този, на който готвихте рибата. Върнете прецедената мазнина и сгорещете отново. Добавете кетчупа и бъркайте 3-4 минути.

6. Прибавете нарязания на филийки чесън, оцета и захарта и бъркайте 3 минути.

7. Сипете соевия сос и водата и размешайте. Щом закъкри поръсете 1 с.л. царевично нишесте, овкустете със сол и пипер и бъркайте докато сосът се сгъсти.

8. Намалете огъня на слаб. Върнете рибата в тигана и мешайте докато по нея полепне апетитна доматена глазура и котлетите се стоплят добре и вътрешно. След това прехвърлете в индивидуални порции и поднесете.

 

Източник: YouTube/Dozus Cook

 

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта