Регистрация

Палачинка на фурна в солен и сладък вариант



Палачинка на фурна в солен и сладък вариант
Средно   |   Порции 2   |   Видяна: 1075

Печена палачинка с бекон и зеленчуци или палачинка с плодове, кленов сироп и пудра захар.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Два вида палачинки, които се пекат на фурна откриваме в канала Tasty, където идеите за лесна, вкусна и модерна храна подканят да бъдат сготвени. От една и съща основа веднъж правим палачинка с лук, бекон, спанак и батат (или морков), а друг път - палачинка с боровинково сладко и кленов сироп. Ако се чудите коя от двете да си спретнете, можете да изпечете и двата варианта. Пък за следващия път ще си изберете от опит.

Първо в блендера се слагат яйцата, брашното, млякото и щипка сол. Ако ще правите сладка палачинка, може и малко ванилия. Пюрира се до гладкост. В тиган се разтапя масло, излива се сместа и се вкарва във фурната за 20-тина минути.

През това време се прави топинга за солената - наситнява се и се запържва бекон, след това лук шалот и чесън, а после и кубчета батат или морков със спанак. Можете да добавите още царевица, розички броколи, грах или друг зеленчук. Отделно се пошират или запържват яйца. Всичко това се разпределя върху солената палачинка, а отгоре можете да поръсите мащерка или наситнен пресен лук, както и да доовкусите със сол и пипер.

Ако правите слдкия палачинков пай в тигана, в който ще печете (с огнеупорна дръжка) се разтапя маслото и към него се добавя кипнато боровинково (или друг вид) сладко с кленов сироп. Отгоре се излива сместа и се пече. Преди поднасяне се поръсва с пудра захар.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 30 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта