Регистрация

Палачинка с шоколадова сърцевина

Палачинка с шоколадова сърцевина
Лесно   |   Порции 6-8 броя   |   Видяна: 920

Палачинка калцоне с шоколадова сърцевина.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 5 с.л. брашно
  • 100 мл мляко
  • 1 с.л. захар
  • шипка сол
  • щипка сода
  • 50 г масло
  • течен шоколад (размекнат)

Начин на приготвяне:

1. Рабийте яйцата със захарта. По првило се прави с тел, но можете да ползвате и миксер, ако не прекалявате с разбиването и скоростта.

2. Добавете млякото, брашното, солта и содата и бъркайте до получаването на гъсто кексово тесто. Тази смес трябва да е по-гъста от обикновеното тесто за палачинки.

3. Намазнете с масло тиган или плоча. Сипете 2/3 черпак от тестото в средата. Сега в средата на излятото тесто изсипете 1 с.л. течен шоколад. Залейте само шоколада с още от тестото - колкото да го покрие.

4. След като се изпече долната част, обърнете и сгответе и от рдугата страна. Поднесете топли, а при сервиране можете да разрежете през средата.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

ПОСЛЕДНО ТЪРСЕНИ

  1. 50
  2. кули
  3. боб
  4. ги
  5. вода
  6. тур
  7. кейк
  8. ева
  9. тра

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта