Регистрация

Облаци от бити белтъци с жълтък за център

Облаци от бити белтъци с жълтък за център
Лесно   |   Порции 3   |   Видяна: 1102

Оригинален начин за готвене на печени яйца - бити белтъци на фурна с рохък жълтък в сърцевината.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 3 яйца
  • щипка сол
  • сол и пипер
  • пресен лук
  • 3 филийки хляб по желние или 3 плескавици

Начин на приготвяне:

1. Разделете жълтъците от белтъците на яйцата като всеки жълтък сложите в отделна малка купичка. Белтъците изсипете в купа заедно.

2. Добавете щипка сол към белтъците и разбийте на пяна.

3. Застелете голяма тава с хартия за печене и разделете белтъците на три топки. Без да ги спихвате ги разпределете и трите в тавата без да се докосват. Поръсете със сол и пипер

4. Печете в предварително загрята на 180 градуса за 5 минути.

5. Извадете белтъците и върху всеки облак изсипете по един жълтък. Върнете обратно във фурната на същата температура между 3 и 6 минути - зависи колко рохък искате да е жълтъкът.

6. Извадете от фурната и охладете 2-3 минути. След това поднесете върху препечен хляб или върху плескавица или бургер.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 10 мин.
Време за готвене: 20 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта