Регистрация

Диетични яйца по японски

Диетични яйца по японски
Лесно   |   Порции 1-2   |   Видяна: 568

Бърз и лесен японски омлет от бити белтъци, изпечени върху жълтък. Подходяща диетична храна за кето диета или основно, поднесено с пресни зеленчуци.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 6 яйца
  • 1/2 ч.л. сол
  • 2 ч.л. захар
  • 15 г масло

Начин на приготвяне:

1. Яйцата оставете на стайна температура, за да се темперират. В две отделни купи разделете белтъците и жълтъците.

2. Разпределете равни количества сол и захар в купата с жълтъци и в тази с белтъци. Разбийте с миксер белтъците на твърда пяна. Жълтъците разбийте след това само колкото да се смесят подправките в тях.

3. Сложете тиган с диаметър 20 см и незалепващо покритие на котлон на слаб огън. Пуснете маслото в него и бъркайте докато се разтопи.

4. Изсипете жълтъците и сложете капак. След 3 минути изсипете отгоре белтъците и леко и нежно ги заравнете с шпатула. Върнете капака и гответе още 6-7 минути без да усилвате температурата.

5. Извадете в чиния. С остър нож раделете на две половини и с ръце нежно захлупете едната половина с другата така, че жълтъците да остават горе и долу, а белтъчната пяна да е по средата между тях. Ако ще делите с другарче, разрежете още веднъж получения полумесец.

6. Сервирайте самостойно като бърза закуска или диетично основно, а можете да поднесете и със зеленчуци и сирена за по-стойностно наяждане.

 

Източник: YouTube/Essen Rezepte

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 15 мин.
Време за готвене: 25 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта