Регистрация

Нискоалкохолен сироп от ябълки

Нискоалкохолен сироп от ябълки
  |   Порции 8 трилитрови буркана   |   Видяна: 2798

Ябълков квас за пиене със стафиди.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 5 кг ябълки
  • 10 литра вода
  • 100 грама стафиди

Начин на приготвяне:

1. Измийте ябълките и заедно с кората ги нарежете на парчета.

2. Сложете ги в буркани или шишета от стъкло.

3. Кипнете водата, оставете я да се вари за 5 мин. и след това охладете.

4. Залейте бурканите или шишетата с преварената вода и ги покрийте с тензух или капак, но без да затваряте. Можете да сложите под тях съдове, в които да се съберат капките вода, които ще изтекат при процеса на ферментация.

5. Оставете да ферментира в продължение на 5-7 дни на стайна температура.

6. След това пуснете по 5-10 стафиди във всеки съд и запечатайте с капак. Сокът е готов за консумация и може да се съхранява дълго време.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1 седмица

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
1
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

РЕЦЕПТА НА ДЕНЯ

сподели:

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта