Регистрация

Мусака от пиле с гъби и картофено пюре

Мусака от пиле с гъби и картофено пюре
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 850

Различна мусака с пилешко и печурки в пластове от картофено пюре.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 кг картофи + 1 с.л. сол
  • 2 с.л. олио
  • 1-2 глави лук - 150 г общо
  • 1 морков - около 100 г
  • 600 г пилешко месо от бутчета (може и гърди) без кожа и кост
  • сол и пипер на вкус
  • 250 г печурки
  • 60 г масло
  • 1 яйце
  • 70 мл мляко
  • масло или олио за намасляване на формичката

Начин на приготвяне:

1. Картофите обелете и изсипете в тенджера. Залейте с вода, добавете солта и пуснете да се варят до омекване.

2. Пилешкото месо нарежете на много малки парченца. Лука и гъбите нарежете на полумесеци, а моркова първо на надлъжни четвъртини и след това на тънки полумесеци.

3. Сгорещете олиото в тиган на умерен огън. Запържете лука за 3 минути, добавете след това моркова и гответе още 2 минути.

4. Изсипете пилешкото месо, гответе до побеляване, добавете гъбите, овкусете със сол и пипер, сложете капак и задушавайте 10 минути.

5. Готовите картофи намачкайте на фино пюре със сол и пипер, топлото мляко, маслото и яйцето.

6. Намажете  с масло или олио дъното и стените на тава с приблизителни размери 30х20. Изсипете на дъното половината пюре и нежно заравнете.

7. Покрийте пюрето с гъбената запръжка и заравнете. Отгоре разпределете останалото пюре и пак заравнете.

8. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 30 минути. След изваждане можете да поръсите с магданоз или пресен лук за разкош. Разрежете на квадратни парчета като мусака и сервирайте.

 

Източник: YouTube/Всегда Вкусно

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта