Регистрация

Модерен тутманик с готово тесто



Модерен тутманик с готово тесто
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 853

Плосък хляб с плънка от сирене, яйце и кашкавал.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Разновидност на гюзлеме, плосък тутманик или пица калцоне със сирене и подправки - това е ястието, което се приготвя в канала Всегда Вкусно и може да послужи за страхотна семейна закуска и заместител на традиционните баници. С готово тесто от магазина се прави съвсем лесно, а ако искате, можете да си замесите и домашно.

Плънката се забърква като се натрошава сирене, добавя се яйце и кашкавал, пресни билки по желание и някое любимо ароматче като мащерка например. После идва тънката част в приготвянето на ястието. Тестото се разточва на кора, в средата ѝ се слага плънката и краищата се събират на голямо вързопче. После се отстранява излишното тесто и се разточва на кора.

Получената пълнена питка се поставя в добре намазана с масло тава, маже се с масло и разбито яйце, поръсва се с рендосан кашкавал и подправка по избор и се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса за 20-тина минути. Как точно се прави - гледайте във видеото!

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта