Регистрация

Ямболска баница с кайма и праз лук



Ямболска баница с кайма и праз лук
Средно   |   Порции 5-6   |   Видяна: 2155

Вити банички с месо, ориз и праз лук.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Поредния вариант на българска баница гледаме в Кухнята на Звездев, където традиционното тестено изделие се завива с плънка от мляно месо, праз лук и ориз, подправени с чубрица и кимион. Получават се хрупкави банички - пурички, апетитни и засищащи както за прихапване, така и за основно.

Първо се сварява ориза в подсолена вода. Докато зрънцата се готвят, се прави месната запръжка. В тенджера се налива олио и се пържи каймата. Добавя се праз лук, овкусява се със сол, черен и червен пипер, кимион и чубрица. Добавя се свареният и отцеден от водата ориз и всичко се разбърква заедно. Снема се от котлона и се оставя да се охлади.

Две кори се намазняват, слага се част от плънката и се навива на руло. Баничките се редят в намазнена тава. Следва да се намажат с разбит жълтък с олио и после се запичат за 30-тина минути на 180 градуса. По желание можете да сервирате с доматен сос за потапяне. А точните продукти и стъпки на направа - гледайте във видеото.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 45 мин.
Време за готвене: 1:30 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта