Регистрация

Мачкана баница с кисело мляко



Мачкана баница с кисело мляко
Лесно   |   Порции 4-6   |   Видяна: 3744

Домашна баница с готови кори и млечна плънка със сирене и яйца.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Баница със сирене и кисело мляко - така на места в България правят традиционното родно ястие, за да стане с още по-ефирна плънка. В канала da_sgotvim_s_milena си припомняме каква е тази местна рецепта за баница, като виждаме и уникален трик за подредба на корите, при който ястието става пухкаво и въздушно. А и трябва да признаем. Това е най-бързата рецепта за баница. Дори и хора, които я правят за първи път, не биха успели да загубят повече от 25 минути в сглабянето на закуската.

Първо в кисело мляко се погасява сода. Следва в купа да разбием яйца, да добавим млякото със сода, олиото и да натрошим сирене. Плънката е готова, а корите са готови още от магазина. Остана сглабянето. Намасляваме дъното и стените на тава, после взимаме кора, намачкваме и по желание леко мокрим и съвсем непринудено я хвърламе в тавата. До нея редим втора такава, а после с черпак заливаме от плънката. И така действаме кори и плънка, докато завършим с плънка - странно, нали. Може да не сме свикнали да го правим по този начин, но така си спестяваме финалното заравняване и мазането с жълтък. Толкова е по-лесно.

Печем за около половин час на 180 градуса, а след това поръсваме с вода и завиваме с хавлиена кърпа, за да се отпусне. Още малко тъпрпение и е готова за хапване.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта