Регистрация

Млечна супа с карфиол и грис



Млечна супа с карфиол и грис
Лесно   |   Порции 3-4   |   Видяна: 1618

Карфиолена супа без месо.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Да си направим супа от карфиол с цели парченца, а не да залагаме на модерните пюрирани варианти - това предлага кулинарната влогърка Милена като показва рецепта за карфиолена супа с масло и мляко, сгъстена от добавката на грис и овкусена с елементарни подправки. Ако все пак сте свикнали да си хапвате супите във варианта с кадифена текстура, нищо не пречи на финала да вкарате пасатора в зеленчуковата чорба и да се развихрите за няколко секунди. Но едва ли има смисъл.

Първо пускаме карфиолените розички да се сварят в подсолена вода под капак до омекване. А през това време наситняваме лука. Ако искате супата да е една идея по-вкусна, но и малко по-нездравословна, можете да запържите лука в малко олио до позлатяване. После вадим и отцеждаме карфиола от водата и на негово място изсипваме лука. През това време можете да нарежете цветчетата на ситно и след това да ги върнете обратно в гозбата. Остава да овкусите с подправки - сол, пипер и според авторката - вегетина или пикантина, но вместо нея по желание импровизирате със зеленчукови миксове и по-полезни овкусители. Следва млякото и маслото, а на финала изненадата - малко грис, който прави супата гъста и питателна. Оставете да покъкри няколко минути тихо и спокойно.

При сервиране можете да поръсите с наситнен копър, магданоз, лют пипер на люспи, крутони, рендосан кашкавал. Лъжичка заквасена сметана във всяка купичка също се връзва. Помислете как ви харесва най-много.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 40 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
1
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
мн. добре
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта