Регистрация

Есенна супа с карфиол и чушки



Есенна супа с карфиол и чушки
Лесно   |   Порции 5-8   |   Видяна: 1660

Зеленчукова супа с печени червени чушки и карфиол.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 11.10.2017

Подобие на супа Дьобари с добавка от печени червени чушки готвят Лора и Стоян, като предлагат една рецепта за безмесна супа с дъх на есен. Ястието се приготвя бързо и лесно и може да бъде направено и във вегански вариант - като се замени пилешкия бульон със зеленчуков и се пропусне добавката от натрошено сирене за украса.

В тенджера със зехтин се запържват наситнени лук и чесън, добавят се карфиолени розички, а щом и те се посготвят, пристигат печени чушки, карязани на едро. Ястието се овкусява със сол, черен, червен и пушен пипер и се зелива с бульона. Остава да къкри 20-тина минути. След това част от зеленчуците се заделят, останалата супа се пюрира и после в кадифената текстура се връщат малкото останали по-хрупкави хапчици. Получава се забележителна консистенция.

А докато чорбата къкри, в купа се натрошава бяло сирене, смесва се с мащерка и лют пипер на люспи и се залива със зехтин. Сместа се намачква с вилица. Готовата супа се сервира с топки от сиренената подправка и се покапва със студено пресован зехтин. 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
3
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
1
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта