Регистрация

Млечна супа от карфиол

Млечна супа от карфиол
Лесно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 2724

Супа с карфиол, пресен лук и гъби.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 1 малка глава карфиол
  • 3 стръка пресен чесън
  • 2 стръка пресен лук
  • 2 средни гъби печурки  
  • 1 супена лъжица брашно
  • 300 мл прясно мляко
  • черен пипер на вкус
  • сол на вкус
  • 3-4 лъжици олио (масло)
  • 1 супена лъжица орехови ядки
  • крутони за сервиране

Начин на приготвяне:

Измиваме зеленчуците, подсушаваме ги и ги режем на дребни кубчета.
В загрятото олио (масло) слагаме да се запържат за малко пресните чесън и лук. Добавяме карфиола и продължаваме да задушаваме до златисто. След около 2-3 минути прибавяме и гъбите. Разбъркваме и пържим още малко.

Добавяме брашното с непрекъснато бъркане и след като то си смени леко цвета, изливаме в запръжката 1,5 литра топла вода. Овкусяваме със сол и черен пипер и оставяме да ври 15-20 минути. След това добавяме прясното мляко, намаляваме котлона и оставяме супата да къкри още 10-тина минути.

Сервираме с крутони и ситно накълцани орехови ядки.

Добър апетит!

супа с прясно мляко и карфиол

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:20 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта