Регистрация

Млечен крем тип Брюле

Млечен крем тип Брюле
Средно   |   Порции 6   |   Видяна: 882

Керм-карамел със захарна коричка.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 500 мл сметана (незаквасена, животинска - 30%)
  • 150 мл мляко
  • 225 г захар
  • 5 яйца (само жълтъците)
  • ампула ванилия (ванилов екстракт, ванилова есенция)
  • 2 с.л. кафява захар

Начин на приготвяне:

1. Изсипете в тенджера млякото, сметаната и ванилията и подгрейте до кипване. Мaхнете от огъня и оставете да се охлади.

2. Жълтъците на 5-те яйца разбийте със 75 г от захарта. После постепенно при непрестанно разбиване вкарайте в сместа охладените млечни съставки. Бъркайте до еднородност.

3. Останалите 150 г захар изсипете в тенджера и подгрявайте до образуването на светлокафяв карамел. Прехвърлете карамела в купички за брюле или крем-карамел. Отгоре разпределете млечно-яйчения крем.

4. Подредете купичките в тава, налейте вода, така че да ги покрива на 2/3 и приберете във фурната, предварително загрята на 150 градуса. Печете 30-35 минути.

5. Поръсете готовите кремчета с кафява захар и върнете във фурната на горен реотан за няколко минути, за да се получи карамелена коричка.

6. Охладете и поднесете.

Източник: lozhka.su

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 35 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта