Регистрация

Крем карамел с инстантно кафе



Крем карамел с инстантно кафе
Лесно   |   Порции 6-8   |   Видяна: 1710

Флан с кафе.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 02.02.2018

Суфлето е модерен десерт, който иззе фаворитската позиция от един друг любим сладкиш от миналото - крем карамела, наричан в някои страни още флан. Но не си заслужава да забравяме за този много лесен и бърз за приготвяне сладкиш, в който има малко продукти и много очарование. Особено щом става въпрос за малко по-различен крем карамел. Лора и Стоян го приготвят с разтворено в него кафе и така сладкишът ухае идеално.

Първо си подреждаме купичките за брюле или карамел в тава за печене, а след това се захващаме с карамела като заливаме захар с малко вода и чакаме да кипне и да се превърне в златист карамел. Него разпределяме на дъното на съдинките. След това загряваме мляко и разтваряме в него инстантно кафе. Дърпаме от огъня, за да се охлади.

Остана само да разбием яйцата с ванилия, щипка сол и кафява захар, да налеем при тях млякото и да разбъркаме добре крема. Получилите се балончета на повърхността можете да отпените с цедка. После пресипваме в купичките върху карамела и печем в предварително загрята на 160 градуса фурна, на водна баня за 35-40 минути.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 30 мин.
Време за готвене: 1:10 часа

Рейтинг и коментари

5 отлична
2
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта