Регистрация

Брюле с ягоди и карамел



Брюле с ягоди и карамел
Лесно   |   Порции 6   |   Видяна: 1836

Крем със сметана, ванилия, жълтъци и ягодови хапки.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 23.05.2017

Лора и Стоян се заемат да покажат тънкостите за приготвяне на домашно брюле, като избират перфектната рецепта - една от най-лесните и най-вкусните за направа на този елегантен брат на крем карамела. С почти същите продукти за крем карамел и също толкова време, прекарано в кухнята, получаваме изискан сладкиш с плодове, който пленява с кадифената си текстура от сметана и жълтъци.

Първо се кипва сметаната, в която се добавят семенцата от шушулка ванилия, после и шушулката. Вместо нея можете да използвате по-достъпния вариант като бурбонска ванилова захар, но истинският ценител може и да успее да улови разликата. Подслаждаме млечната смес със захар и после я изсипваме при разбити яйчени жълтъци, като бъркаме непрестанно, за да не се пресекат. Ако държите на гладката текстура, след това прецедете крема.

На следващ етап сместа се изсипва в купички, на дъното на които чакат елегантната си заливка парченца ягоди. После кремчетата се готвят на водна баня на 160 градуса за половин час. Стоян Сейменски съветва да сипете гореща вода в тавата, в която сте наредили купичките, както и да наблюдавате по време на печенето дали водата не извира прекалено бързо. А накрая се презентира и една пожелателна декорация от карамелизиране на коричката с горелка и поднасяне с пресен ягодов сос, направен за около минута.

Гледайте видеото, за да научите всички тънкости при правенето на брюле и да се убедите, че това е лесен десерт, който всеки може да приготви вкъщи.

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 40 мин.
Време за готвене: 1 час

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта