Регистрация

Миш-маш с кюфтета по азиатски



Миш-маш с кюфтета по азиатски
Лесно   |   Порции 4   |   Видяна: 1325

Азиатски кюфтета в доматен сос с кайма.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Бон Апети

Излъчен на 18.09.2017

Кюфтета яхния, но по азиатски се правят в тази странна и крайно апетитна рецепта за топчета от месо с доматен сос с кайма. Звучи шантаво да се поднася месо със сос от месо, но консистенцията на доматената салца е много различна и смлените фино мръвки в тях само допълват основния вкус на ястието. Ще се убедите в това, ако го опитате.

Първо се прави соса, като започваме с 15-минутното варене на каймата в пилешки бульон. Не забравяйте да отпенвате. През това време чесън, обикновен лук и шалот се запържват в малко олио, овкусяват се с чили на прах и куркума и се заливат с домати на кубчета от консерва. Добавя се кетчуп, сос от стриди и соев сос и се готви още малко. Сварената кайма се пюрира и се налива при доматите в дълбокия тиган, където покъкря и се маха от огъня.

Сега преминаваме към направата на кюфтетата. Свинската кайма се замесва с наситнен шалот, пресен лук и кориандър, соев сос, рибен сос и малко царевично нишесте за сгъстяване на текстурата. От сместа се оформят малки кюфтенца, които се готвят на пара, а след това влизат в доматения сос и къкрят още малко, докато се смесят вкусовете. Накрая се сервират с листенца пресен кориандър и хляб, който да се топка в апетитния леко пикантен сос.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта