Регистрация

Задушени перлени кюфтенца

Задушени перлени кюфтенца
Средно   |   Порции 4   |   Видяна: 2625

Вкусни оризови топчици на пара.

 

Оцени рецептата
Любима рецепта

Необходими продукти:

  • 250 г свинска кайма
  • 200 г скариди (по желание)
  • 1/2 ч. л. сол (или повече, на вкус)
  • 1 ч. л. захар
  • 1 с. л. картофено нишесте
  • 2 с. л. пролетен лук, счукан
  • 3/4 ч. ч. лепкав ориз
  • бял пипер, на вкус
  • 1 ч. л. сусамово олио

Начин на приготвяне:

1. Накиснете ориза във вода за поне 2 часа или за цяла нощ.

2. В голяма купа смесете каймата с 1/2 ч.л. сол, прибавете парчета скариди (по желание) и разбъркайте.

3. Сложете захарта, картофеното нишесте, белия пипер, пролетния лук и сусамовото олио.

4. Омесете хубаво и заделете.

5. Отцедете ориза и добавете щипка сол и малко сусамово олио, разбъркайте хубаво.

6. Оформете малки кюфтенца и ги покрийте с ориз.

7. Сложете кюфтетата на разстояние 1,25 см едно от друго върху намаслена тавичка и задушавайте 15-20 мин.

 

Източник: opensourcefood.com

 

Най-важните съставки

Време за приготвяне: 25 мин.
Време за готвене: 45 мин.

Рейтинг и коментари

5 отлична
0
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта