Регистрация

Месни сарми с ориз в лозови листа



Месни сарми с ориз в лозови листа
Трудно   |   Порции 4-5   |   Видяна: 757

Лозови сарми с месо, ориз, подправки и млечен сос.

Оцени рецептата
Любима рецепта

Лозовите сарми са вкусно основно, което традиционно се готви през есента и зимта, а начините за направата им са много. Сарми с грузински акцент готвят в канала Всегда Вкусно, като се залага на агнешка кайма, ала нищо не пречи да опитате с телешка, свинска или смес, ако нямате навик да хапвате агнешко.

Оризът се измива и се кипва за 5 минути. Отцежда се от водата. В купа се смесва с наситнен чесън, наситнен и задушен в масло лук, мляното месо, наситнени листа копър и магданоз и подправки - можете да заложите на сминдух, чубрица, мента, кимион, кориандър, задължително сол и пипер и още каквото харесвате. Замесва се с вода, за да стане на гъста каша.

Следва ужасът на всяка домакиня - завиването на сарми. Но като хванете принципа - ще се справите доста чевръсто. А как се редят сармите в тенджерата - гледайте във видеото с приготвянето на ястието по-горе. Точните продукти и стъпки на направа - ще видите ТУК. След час на котлона можете да сервирате със сос от кисело мляко с чесън и копър или магданоз.

Рейтинг и коментари

5 отлична
1
4 мн. добре
0
3 става
0
2 едвам
0
1 трагедия
0
Средна оценка
отлична
Коментирай

ОЦЕНИ И КОМЕНТИРАЙ

anonymous
Оцени рецептата

ПУБЛИКУВАЙ

Register form

Ask new password

Изпратете вашата рецепта